op mijn pagina van mijn garage zie ik dat de km stand van mijn auto steeds hoger wordt. Kan dat zomaar. Ga de auto over drie dagen ophalen.

Vraag gesteld door albert bakker op 30 augustus 2017

Kan het zijn dat hij gebruikt wordt voor proefritten???

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw verhaal is me niet helemaal duidelijk. Heeft u de auto gekocht en wordt binnenkort afgeleverd? Staat de auto daar voor onderhoud of i.d.?

Misschien kunt u het verhaal nader toelichten.***

Reactie van albert bakker:

Beste Jos.

De auto is nieuw en ik ga hem zaterdag ophalen.Sinds maandag heeft hij zijn kenteken gekregen. Hij is van augustus van dit jaar - Als ik inlog bij mijn garage ( klantensite ) zie ik dat de km steeds hoger wordt. Dat begrijp ik niet.***

Reactie van Jos van der Drift:

De kilometerstand zou niet mogen oplopen in geval van een nieuwe auto en nét op kenteken. Het is zeer ongebruikelijk dat een garage met een nieuwe auto gaat rijden. Hooguit wanneer de auto naar een ander filiaal moet, of er moet extern iets aan de auto gebeuren zoals het plaatsen van een LPG installatie. Maar een nieuwe auto die binnenkort door de eerste eigenaar wordt opgehaald wordt hooguit binnen het bedrijf verplaatst. Ik weet niet wat de laatst genoteerde tellerstand is maar een nieuwe auto wordt meestal afgeleverd met hooguit enkele tientallen kilometers op de teller. Misschien dat er een verhelderende verklaring is maar u heeft wel een reden daar naar te vragen.