inruilen Seat Alhambra

Vraag gesteld door Jacob57 op 06 september 2018

Bouwjaar 2003, km. stand 232000.Afgelopen 5 jaar gemiddeld 11000 km. per jaar gereden. Nu APK Kosten lassen balken onder auto, banden, € 700,00. Distributieriem en grote beurt eind dit jaar,kosten € 1000,00. De auto is verder prima.In 2013 aangeschaft voor € 4800,00. Wat is te doen, doorrijden?

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw Seat Alhambra dient de nodige kostbare ingrepen te ondergaan en u vraagt zich af of dat nog verstandig is.

Ik weet niet welk type Alhambra het betreft maar de economische waarde is volgens de ANWB/Bovag Koerslijst niet veel méér dan de beoogde reparatiekosten. Logisch dat u in overweging neemt daarom misschien maar afscheid te nemen van de auto.

In veel gevallen is dat ook beter maar dat hoeft zeker niet altijd het geval te zijn. De belangrijkste vraag is of de verdere technische staat en conditie het deze investering nog waard maakt. Wanneer de betreffende garage met een vooruitziende blik verder géén kostbare ingrepen ziet aankomen, kan dit tóch een verantwoorde investering zijn. Het mag géén bodemloze put zijn waar u elke paar maanden weer opnieuw geld in moet storten.

Maar wel met de inzet dat u best nog 'n paar jaartjes, zonder tegenzin, door wilt met deze Alhambra. Wanneer een vervangende auto bijvoorbeeld voor volgend jaar gepland was is nu inruilen wél de beste optie. Maar met nog 'n paar jaar doorijden als inzet, met een auto die conditioneel verder prima is, zijn dit feitelijk hele normale kosten. En uitgesmeerd over misschien nog drie gebruiksjaren valt dit dan relatief best nog mee.***

Reactie van Jacob57:

Hartelijk dank voor uw uitleg! Mijn garage denkt al jaren met mij mee, het is een Alhambra Stella, benzine, augustus 2003