Schade op snelweg door andere weggebruiker

Vraag gesteld door Smits1983 op 28 mei 2017

Vandaag reed ik over de A50 en vloog er een voorwerp op mijn auto, ter grootte van een +/- tennisbal Het leek erop dat het van een belgische auto (met fietsendrager) kwam die een auto voor mij reed. Het vloog net langs de auto voor mij. Kon niet waarnemen of het van de auto zelf kwam of dat het omhoog kwam doordat ie er overheen reed. Heb de auto verzocht te stoppen en dat deed hij ook. Het verhaal uitgelegd, maar hij zei dat hij niks miste van zijn fietsendrager of auto. Kan het ook niet hard maken dat het van deze auto af kwam.Kan ik deze schade ergens op verhalen? C. Smits

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft schade opgelopen op de snelweg. Het is niet duidelijk waar het voorwerp dat op uw auto terecht kwam vandaan kwam. U wilt weten of u uw schade kunt verhalen.

U kunt uw schade verhalen als u kunt aantonen van wie/welke auto het voorwerp afkomstig was. In dat geval kunt u de verzekeringsmaatschappij van de betreffende auto aanspreken.

Als u niet te weten komt van wie het voorwerp afkomstig is, is er de mogelijkheid om uw schade te melden bij het waarborgfonds motorverkeer. Hier kunt u schade melden die is veroorzaakt door een onbekend gebleven motorvoertuig. Er moet dan wel aannemelijk zijn dat het voorwerp van een voertuig afkomstig is, dit kan ook afgevallen lading zijn. U dient dan wel aan te kunnen tonen hoe en waar de schade is ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld door getuigen. Ook dient u aangifte te doen bij de politie.

Voor meer informatie kunt u terecht bij het waarborgfonds.