Kan ik een gereviseerd motorblok vertrouwen na een kapotte koppakking?

Vraag gesteld door DavidRS op 21 maart 2017

Eind vorig jaar heb ik een 207 gekocht uit 2008 met 100.000 op de teller. Eerste twee maanden leken prima te verlopen, echter werd de auto wel warm, zeker de middenconsole. Garage deed het af als mogelijk isolatieprobleem. Ineens was er rook en was de koppakking naar het schijnt kapot. Nu staat de auto al twee maanden bij zowel de garage als bij een revisiebedrijf waarin nu de cilinders, zuigers en distributieketting zijn vervangen.
De garage geeft aan dat als hij terug is, het weer een goede auto is, maar wij trekken dat een beetje in twijfel. Kunnen we hiervan op aan? en is het in een ander geval beter om geld terug te vragen of de auto elders in te ruilen?

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt of u een gereviseerd motorblok kunt vertrouwen.

Als een motorblok gereviseerd is door een revisiebedrijf kunt u er vanuit gaan dat u een betrouwbare motor heeft en krijgt u garantie van het revisiebedrijf.

Het blijft natuurlijk wel belangrijk dat de oorzaak van de oververhitting gevonden en gerepareerd wordt. Als de oorzaak niet gevonden en verholpen is zal de motor weer te warm worden met mogelijk alle gevolgen.

U kunt, als de oorzaak van de oververhitting is weggenomen dus vertrouwen op de gereviseerde motor.