Waardevermindering na diefstal van een 10 dagen oude Toyota Aygo door 4 minderjarigen zonder rijbewijs

Vraag gesteld door Marathon11 op 01 juni 2015

Ik heb een dispuut met mijn verzekering en dan vooral met het expertisebureau die stelt dat er geen waardevermindering en dus geen door mij geleden schade is opgelopen nadat mij 9 dagen oude Toyota Aygo met 450 km op de teller door vier 16-17 jarige diefjes werd gestolen en er vervolgens 465 km mee hebben gecrossed en gereden. Toevallig hadden de knapen zonder rijbewijs de auto in het bos vastgereden en werden door de politie vervolgens losgetrokken zonder om rijbewijs of kentekenbewijs te vragen en heengezonden met de mededeling: NIET meer doen jongens en voortaan goed uitkijken. Op het bureau werd deze misser ontdekt maar toen waren de knapen natuurlijk gevlogen.
Zichtbaar waren er onder de auto schuurplekken maar door zoveel zonder ervaring en kennis van de autorijkunst meen ik wel dat er wel degelijk sprake is van een substantiële waardevermindering. Kan iemand mij helpen op basis van de bij de ANWB leden aanwezige kennis en kunde met dit soort zaken.

Antwoord van Jos

ANWB Expert

In ieder geval géén leuke start met een fonkelnieuwe auto. Het probleem is echter dat na dit hachelijke avontuur de grote vraag is of u aantoonbaar schade heeft opgelopen, zodat er mogelijk ook sprake kan zijn van een waardevermindering. De strijd die u echter als eerste zou moeten winnen is de erkenning dat er sprake is van lak beschadigingen. De ingeschakelde expert heeft een andere mening waardoor er niets anders opzit bij de verzekeraar een contra expertise aan te vragen. Met overigens het risico dat u bij ongelijkheid die kosten moet dragen. Misschien beschikt u over een rechtsbijstandsverzekering die in dit verhaal zou kunnen betrekken.