Bijgeluid DSG Audi A3 cabrio, 2008

Vraag gesteld door PetervandenBoogert op 29 november 2017

Mijn DSG (Audi A3, 135000km, 2nd hand aangeschaft op 29-9-2017 bij occasiondealer) maakt een geluid bij terugschakelen van 3 naar 2. Dealer heeft achterstallig onderhoud uitgevoerd (flushen, nieuwe olie en filters). Onderhoud was nog nooit uitgevoerd. Geluid blijft hoorbaar. Auto heeft aan de analyse gehangen bij VW dealer. Er zijn storingen gevonden, echter dit is niet gelogd. Kan ik van mijn dealer verlangen dat een 2nd opinion wordt uitgevoerd bij DSG doctor. De uitkomst beiden te respecteren en de kosten van de analyse te delen?

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U meldt een bijgeluid aan de DSG automaat van uw uw Audi A3 Cabrio.

Ik begrijp dat er sprake is van garantie en dat alle ingrepen tot dusver het bijgeluid niet heeft weggenomen.

Bij DSG-specialisten kom ik nog weleens de opmerking tegen dat er bij het terugschakelen bijgeluiden kunnen voorkomen. De oorzaak zou gezocht moeten worden in het verkeerde moment van terugschakelen. Men beweert dat te kunnen aanpassen en lijkt het me daarom de moeite waard te informeren bij de genoemde DSG specialist of het om het zelfde verschijnsel gaat.

Ik hoop echter dat de verantwoordelijke verkoper zélf dat initiatief neemt. Een bijgeluid is immers niet gebruikelijk en is er sprake van een gebrek. Uw garage zou ook zelf bij de DSG dokter voor een 2nd opinion kunnen aankloppen. Wanneer uw garage van mening is dat er géén gebrek is, zou de afspraak kunnen zijn dat het oordeel van deze specialist bindend is, en de kosten voor deze diagnose op basis van ongelijkheid.