All Season of winterbanden

Vraag gesteld door BonneVeenstra op 20 september 2017

Voor mijn Volvo V70 heb ik nieuwe banden nodig. Altijd met zomer en winterbanden gereden maar vind de bandenwissel en opslag wel een gedoe altijd. In de all seasonbanden test zie ik een aantal banden goede resultaten halen op ijs sneeuw regen en droog wegdek. Welke banden mogen ook in de wintersportgebieden Winterberg, Zuid Duitsland en Oostenrijk gebruikt worden. Bandenmaand 205/55/16

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U stelt een vraag over all seasonbanden.

Die zijn toegestaan in Duitsland en de Alpenlanden op het moment dat daar een winterbandenplicht geldt. U mag daar niet op zomerbanden rijden bij winterse omstandigheden. Vereist worden banden met wintereigenschappen, en all season banden zijn dat.

Wie optimale prestaties in zomer én winter wil is het beste af met goede zomer- en winterbanden. Binnen het vlakke Nederland, met relatief milde winters en weinig sneeuwdagen, zijn de met 3 sterren geteste (aan te raden) all seasonbanden een veilig alternatief.

Voor de zwaardere omstandigheden (veel sneeuw, hellingen) die vooral door wintersporters worden opgezocht adviseren wij wel echte (en goed geteste) winterbanden. All seasonbanden zijn daar wel toegestaan.