kleinere auto gekocht,ook een andere fietsendrager nodig?

Vraag gesteld door bosje op 29 mei 2018

ik heb een Audi A1 gekocht en heb een Thule fietsdrager voor 3 fietsen, in het boekje van de Audi staat dat je er maar 1 mag gebruiken voor 2 fietsen,wat is de reden?heeft het met gewicht te maken of dat je er maar maximaal 2 fietsen op mag vervoeren of met verzekering als er wat gebeurt?de Thule word altijd maar gebruikt met 2 fietsen,moet ik toch een andere fietsdrager kopen?

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U heeft een vraag over specificaties van de Audi die u heeft gekocht. Audi geeft aan dat er maximaal twee fietsen kunnen worden vervoerd. De kogeldruk is altijd beperkt tot een maximum, maar een beperking van het aantal fietsen ben ik nog niet eerder tegengekomen. Mijn advies is om aan de vertegenwoordiger van Audi te vragen waarom het merk deze beperking zijn klanten oplegt.

Het kan te maken hebben met stabiliteit, ook in verband met de lengte van zo'n drager. De maker van het product (en beperkingen van het product) zou u naar mijn mening ook moeten kunnen informeren over dat product. Mogelijk betreft het enkel het aantal fietsen en niet het soort fietsendrager.