Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verwachte onderhoudskosten van Qashqai

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 29 juni 2024

Ik overweeg een Nissan Qashqai te kopen van maart 2019 met 51.000 kilometer op de teller. Het gaat om het model DIG-T N-Connecta met 140 pk. Ik verwacht er de komende jaren 5.000 kilometer per jaar mee te rijden. Met welke onderhoudswerkzaamheden en bijbehorende kosten moet ik de komende twee jaar rekening houden?

Merk: Nissan
Type: Qashqai
Bouwjaar: Maart 2019
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: 140

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt of de Nissan Qashqai DIG-T met 140 pk een goede keuze is en wat de te verwachte kosten gaan zijn. 

Deze auto is voorzien van de 1.3 DIG-T motor. Van zijn voorganger (de 1.2 DIG-T) was wel bekend dat de motoren af en toe problemen kregen met een hoge olieverbruik of een distributieketting die vroegtijdig sleet. Reparaties hieraan zijn zeer kostbaar! Van de 1.3 DIG-T motor horen we deze klachten eigenlijk niet meer, hiermee lijken ze te zijn opgelost door middel van een aanpassing door de fabrikant. Buiten de normale onderhoudskosten verwacht ik dan ook geen bijzonderheden.
De auto is voorzien van een handgeschakelde versnellingsbak, hiervan zijn ook geen zwakheden bekend. Ook uit onze ANWB Occasiontest blijkt eigenlijk alleen maar dat het een betrouwbare keuze is.
De te verwachten kosten zijn zeer afhankelijk van gebruik en bijvoorbeeld hoe lang u de auto wilt houden. Een heel goed overzicht kunt u krijgen door het invullen van de gegevens van u en van de auto op onze pagina ANWB Autokostencalculator.