Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Met elektrische auto naar Kaliningrad

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 27 juni 2024

ik wil samen met paar vrinden binnenkort naar Kaliningrad via noord-oost Polen rijden met een elektrische auto VW id3 is dit mogelijk en zijn er inKaliningrad oplaad punten?

met vriendelijke groet,
R van den Bosch

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U wilt met de VW ID3 naar Kaliningrad en u vraagt of dit mogelijk is.

Uiteraard is dit mogelijk. We hebben op onze site een routeplanner specifiek voor gebruik van de elektrische auto. Hierop kunt u behalve vertrek- en aankomstadres ook aangeven welke auto u rijdt en hoeveel marge u wilt wat betreft het batterijpercentage. Deze routeplanner kunt u vinden op onze site: ANWB EV Routeplanner.

Volgens de informatie die mij ter beschikking staat is er in Kaliningrad slechts 1 laadvoorziening te vinden, deze is gelokaliseerd bij het Ibis Hotel. Maar ook hier gaat de ontwikkeling snel, er kunnen er dus in de tussentijd een of meer zijn opgeleverd.

Omdat Nederlandse laadpassen lang niet overal werken adviseren we om een aantal lokale pasjes aan te schaffen en wellicht alvast de juiste apps op de telefoon te installeren. Waar u rekening mee moet houden en wat u tegen kunt komen bij reizen met een elektrische auto leggen we uit op onze pagina; ANWB EV opladen in Europa.