Naar artikel

Betrouwbaarheid VW TSI motoren

Vraag gesteld door op 24 september 2021

In mijn zoektocht naar een betrouwbare zuinige gezinsauto is mijn oog gevallen op de Golf 7. En dan met name op de zuinige 1.0 of 1.2 Tsi motor. Nu lees ik online over veel problemen met distributiekettingen, vervuilde inlaten en olieverbruik. Zijn deze problemen verholpen bij de wat latere bouwjaren  bijvoorbeeld vanaf 2015 of 2016 dat u weet?

Merk: Volkswagen
Type: Golf
Brandstof: Benzine
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

De VW Golf 7 staat hoog op uw verlanglijstje en u vraag zich af of de generatie van 2015/2016 met 1.0 en 1.2 TSI motoren nog voor de problemen uit het verleden in aanmerking komen.

De reputatie van hoog olieverbruik, inwendige vervuiling en distributieproblemen kleeft wel aan de VAG TSI motoren maar zou je alle redelijkheid kunnen zeggen dat na 2012 dat wel definitief is weggepoetst na de nodige modificaties, zoals inmiddels een distributieriem i.p.v. ketting. Deze motoren zijn wel inmiddels vele jaren toegepast in enorme aantallen en sluit ik een incidenteel defect niet uit, ook niet bij de jongere exemplaren. Maar de negatieve status van weleer is niet meer van toepassing. De bijbehorende motorcodes van deze generatie 1.0 en 1.2 komen ook niet voor in het lijstje van motoren met een verdachte status. Wat mij betreft geen negatief aankoopadvies.