Elektrische auto en aanhanger

Vraag gesteld door Saskia25 op 21 januari 2018

Er wordt veel geschreven over elektrische auto's en dat binnen een paar jaar alle auto's van het elektrische type zijn. Ik lees alleen niets over elektrische auto's en aanhangers. Wij rijden met o.a. een paardentrailer, dus zoeken altijd een auto met minimaal 2000 kg toegestaan aanhangermassa. Hoe gaat dit met als iedereen elektrisch moet gaan rijden?

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Er is op dit moment nog maar één volledig elektrische auto die een caravan kan trekken: de Tesla model X. Die auto is voor de meeste mensen echter financieel onbereikbaar.

Er zullen in de toekomst wel meer elektrische auto's volgen die wat mogen trekken, maar fabrikanten zijn nog voorzichtig om hier hun akkoord voor te geven. Ook zal de vaak toch al niet zo grote actieradius aanmerkelijk kleiner worden, waardoor grote afstanden overbruggen een uitdaging wordt.

Als het werkelijk zo ver is dat er geen benzine- of dieselauto's verkocht mogen worden dan zal de techniek van elektrische auto's ook verbeterd zijn, zodat er hopelijk meer mogelijkheden zijn voor caravanners.