Punto diesel had gebroken distributieketting. Laten repareren, €2000. Na 1 mnd weer problemen. Willen ze €1400 doorberekenen. Hun fout toch?

Vraag gesteld door Distributieketting Punto op 11 december 2017

Punto diesel had gebroken distributieketting. Laten repareren voor ±€2000. Na 1 mnd weer problemen. Willen ze deze kosten €1400 doorberekenen. Hun fout toch? Er is toch zoiets als garantie op reparatie?

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt een auto waarbij de distributieketting gebroken is. Die hebt u laten repareren. Na een maand ontstaan er weer problemen met de distributieketting. De reparatiekosten zijn wederom hoog. U vraagt zich af hoe het zit met garantie op reparatie en voor wiens rekening de reparatiekosten komen.

Garantie
Op een reparatie bij een BOVAG aangesloten garage zit standaard 3 maanden garantie op de uitgevoerde reparatie en de daarbij gebruikte onderdelen. Los daarvan zou u ook nog een beroep kunnen doen op non-conformiteit ex art 7:17 BW e.v. (wettelijke garantie) Daarbij wordt uitgegaan van de redelijke verwachting die u van een product mag hebben op grond van de overeenkomst en uitgaande van een normaal gebruik. U hoeft namelijk niet te verwachten dat een gerepareerde distributieketting na één maand kapot gaat.

Expertise
Eerste stap is nu om een onafhankelijke expertise te laten uitvoeren, teneinde vast te stellen of de garagist daadwerkelijk steken heeft laten vallen bij reparatie van de distributieketting. Mocht u over rechtsbijstand beschikken dan zijn expertisekosten doorgaans gedekt.

Mocht de expert het vermoeden bevestigen, dan dient u de garagist in de gelegenheid te stellen de schade - op zijn kosten - te herstellen.

Meer informatie over klachten na reparatie of onderhoud vindt u op onze website.***

Reactie van Distributieketting Punto:

We zijn met de dealer gaan praten en ze hebben een goed bod gedaan met het inruilen van de Fiat Punto.
We zijn hier op ingegaan en we hebben een andere (gebruikte) auto bij hen gekocht.
Hiermee is het schadeprobleem opgelost.

Onze dank voor het meedenken.