Boete zonder kenteken tol Italie

Vraag gesteld door ASXPiet op 09 oktober 2018

Ik heb vanuit Verona-Sud waarschijnlijk per abuis de verkeerde tolpoort (voor VIAcard) genomen en had dus geen ticket. Toen ik bij afslag Peschiera door de tolpoort wilde kon ik dus geen ticket invoeren en heb ik via de intercom aan gegeven dat ik van Verona-Sud kwam. De slagboom ging open maar er kwam ook een bonnetje uit met naar wat later bleek een te betalen bedrag van 64,10 Euro. De heenweg was slechts 2,80 Euro. Nu staat er op he bonnetje geen kenteken bij de plek (Car number plate) waar dat normaliter zou moeten staan. Moet ik dit alsnog betalen , volgt er een herinnering ? Is er misschien toch een foto gemaakt van mijn kenteken ? Of heeft men ons uit coulance toch zonder kenteken registratie door gelaten ?

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een verhoogde tol betaald omdat u waarschijnlijk door een verkeerde poort bent gereden. U vraagt of u dit bedrag nu moet betalen.

Als er geen juist ticket is om in te leveren wordt een verhoogd tarief berekend. U kunt dan immers niet aangeven vanaf welk moment u op de betreffende weg reed. Als u alsnog kunt aantonen waar u de weg bent opgereden, bijvoorbeeld door een nota van de stad waar u vandaan kwam, dan heeft het zin om bezwaar te maken.
Dat het kenteken niet staat vermeld is geen reden om niet te betalen.