welke autoverzekering is aan te bevelen bij autohuur in Spanje en waar af te sluiten

Vraag gesteld door foreagle op 16 februari 2015

Eigen risico is minimaal 950 euro bij autohuur in Spanje, dat wil ik afkopen. Autoverhuurder ter plaatse biedt dure verzekeringen aan. Kan ik elders goedkoper terecht of is het om diverse redenen verstandiger om ter plekke de dure verzekering af te sluiten?

Antwoord van Jos

ANWB Expert

De verzekering kunt u niet elders afsluiten dan bij de verhuurder. Ondanks de verhoogde premie adviseren wij tóch het hoge eigen risico af te kopen. ANWB Rechtshulp heeft het nodige aan belangrijke informatie op een rijtje gezet.

Hier meer informatie over betrouwbare verhuurders en aantrekkelijke tarieven


***

 

 

Reactie van foreagle:

 

 

Hr Van der Drift
U bent wellicht verkeerd geinformeerd.
Het is wel degelijk mogelijk om een excess wave verzekering af te sluiten bij een Engelse alsook bij een Nederlandse maatschappij, zodat het eigen risico van 950 euro is afgedekt alsook schade aan de ruiten, onderkant en banden.
Het prijsverschil is enorm: 64 euro of 200 euro.
de vraag is dan ook, wat is wijsheid immers als je ter plekke betaalt voor een verzekering is er het gemak dat je verder niets hoeft te doen ingeval van schade.
Bij een verzekering elders moet je era voorschieten en claimen bij de verzekeringsmaatschappij.
Ik zou toch denken dat de ANWB gezien al de pagina's met informatie over autohuur in het buitenland, daarvan op de hoogte is en... ook zo een verzekering aanbiedt !
Volgens de afdeling Verzekeringen is dat echter niet het geval.
Dat lijkt me meer core-business dan al die kleding die jullie verkopen.

 


***

 

 

 

Reactie van Jos van der Drift:

 

 

Er is bestaat inderdaad de mogelijkheid om bij een enkele maatschappij een Eigen Risico Verzekering af te sluiten. Een andere partij dus dan de verhuurder. Maar het is van groot belang heel goed op de kleine lettertjes van beide partijen te letten.
Ik zou het niet snel aanraden. Zoals u ook zelf aangeeft: je moet met terugwerkende kracht het eigen risico maar weer terug zien te vorderen. Ook onze juridische collega's adviseren deze verzekering niet elders onder te brengen.