Hoe kan de dagwaarde zo laag zijn

Vraag gesteld door Wijolie op 10 november 2015

Wij hebben een z4 s drive 23 executief bj. 06-06-2009 de totaal los vergoeding is ong 5000 euro minder dan de gemiddelde aanschaf prijs. Op gaspedaal.

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de dagwaarde van een BMW Z4 bij een total loss situatie.

De waarde bij total loss gaat uit van de vervangingswaarde voorafgaande aan wat heeft plaatsgevonden. Feitelijk is dat dan ook de aanschafprijs echter zónder garantie. Veel aangeboden auto's worden echter mét garantie aangeboden en er zijn zeker onderhandelbare marges zonder inruil. Verder zien we ook dat juist de té dure exemplaren ook het langst op internet worden aangeboden.

De ANWB/Bovag Koerslijst is feitelijk op basis van marktgegevens en enquêtes uit de branche en is zeker representatief voor een betrouwbare richtprijs.***

Reactie van Wijolie:

Ja ja ik zie me al aankomen bij car creations te Assen heeft er er drie te koop staan ,voor ongeveer 27 ,28 en 29.000euro . En ik bied 21,650 euro . Want dat beur ik met totaallos. Maar los van dit kan ik de auto ook laten taxeren zodat de waarde omhoog gaat . Ik wil hem voor 26 nog niet missen. Mvg . Wijolie***

Reactie van Jos van der Drift:

Veel van deze auto's kennen een Duits verleden met vaak ook een lijst aan extra's. Uiteraard moet dat óók meegenomen worden in de waardebepaling. Overigens zou u misschien uw Z4 ook kunnen verzekeren op basis van de aanschafwaarde wanneer dat recent heeft plaatsgevonden.