Elektrische auto als caravan trekker

Vraag gesteld door Japio-BMW op 08 augustus 2017

Ik kom in de media , waaronder ook de kampeermedia, maar heel weinig tegen over het gebruik van elektrische auto's als caravan trekker. Er zijn in Nederland ruim 460.000 caravanners waar onder een groot aantal die (veel) meer dan 1000 km rijden om op plaats van bestemming te komen. Ik heb de indruk dat dit komende probleem wordt doodgezwegen. Waarom wordt er zo weinig geschreven en aandacht geschonken aan deze toekomstige problemen?

Antwoord van Harm

ANWB Expert

Elektrische auto als caravantrekker
U wilt weten waarom er zo weinig aandacht is voor de elektrische auto als caravantrekker. Er is op dit moment nog maar één volledig elektrische auto die een caravan kan trekken: de Tesla model X. Die auto is voor de meeste mensen echter financieel onbereikbaar.

Toekomst
Er zullen in de toekomst wel meer elektrische auto's volgen die wat mogen trekken, maar fabrikanten zijn nog voorzichtig om hier hun akkoord voor te geven. Ook zal de vaak toch al niet zo grote actieradius aanmerkelijk kleiner worden, waardoor grote afstanden overbruggen een uitdaging wordt. Als het werkelijk zo ver is dat er geen benzine- of dieselauto's verkocht mogen worden dan zal tegen die tijd de techniek van elektrische auto's ook verbeterd zijn, zodat er hopelijk meer mogelijkheden zijn voor caravanners.