benzineprijzen

Vraag gesteld door reinmirjam op 03 september 2017

prijzen langs autobahn

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U heeft een vraag over de brandstofprijzen in Duitsland. Over de prijzen van brandstof specifiek langs de Autobahn in Duitsland kan ik het volgende melden.

In Duitsland kunnen de brandstofprijzen bij de pomp sterk schommelen: in de vroege avonduren (tussen 18 en 20 uur) zijn de prijzen vaak het laagst, terwijl ze later op de avond en 's nachts (globaal tussen 20 en 6 uur) meestal het hoogst zijn.

Over het algemeen zijn de brandstofprijzen bij tankstations die iets verder van de Autobahn liggen, aanzienlijk lager dan de prijzen bij tankstations die direct aan de Autobahn liggen. Zie adac.de voor een lijst en een kaart met goedkopere tankstations in de buurt van de Autobahn.

Bij een Autohof (een wegrestaurant met tankstation en grote parkeerplaats voor vrachtwagenchauffeurs langs een afrit van de Autobahn), kan meestal goedkoper worden getankt dan bij een gewoon tankstation of een Raststätte (een wegrestaurant direct langs de Autobahn). Let op borden met Autohof langs de Autobahn.

Kijk voor tankstations met de laagste prijzen in de buurt of in een bepaalde plaats op clever-tanken.de of gebruik de app clever-tanken.de voor IOS of Android.