Accu leeg, kan de auto zo blijven staan

Vraag gesteld door DeKeet op 13 september 2017

Een Suzuki Ignis benzine uit 2001 staat sinds maart 2017 stil vanwege ziekte, nu start hij niet, we gaan ervan uit dat de accu leeg is. Die is denk ik al verpest. Kan de auto zo nog een tijdje met lege accu blijven staan, voorlopig wordt er niet mee gereden. Weinig zinvol om er nu een nieuwe in te doen lijkt me.

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Wegens ziekte wordt uw Suzuki Ignis al een tijdje niet gebruikt. De accu is nu leeg en u gaat er vanuit dat de accu reeds stuk is.

U vraagt of de auto met de lege accu zo nog een tijdje kan blijven staan omdat u de auto voorlopig nog niet gaat gebruiken en het dus geen zin heeft er nu een nieuwe accu in te plaatsen.

Op dit moment een nieuwe accu plaatsen is inderdaad niet zinvol. De auto kan in basis zo wel blijven staan maar om elk risico uit te sluiten adviseer ik toch om de oude accu alvast te verwijderen. Zo voorkomt u eventueel lekkage van accuzuur.

Verder is het verstandig om de banden op de maximale spanning te zetten om het risico op platte kanten op de banden zo veel mogelijk te beperken.

De winter komt er aan dus vergeet niet de ruitensproeier met antivries te vullen.