waarop letten bij aankoop BMW 120d cabrio 2008?

Vraag gesteld door ArnoldBMW op 28 maart 2017

Ik sta op het punt een BMW 120d cabrio te kopen bij een particulier in Duitsland. Wat zijn bij dit type auto de punten waarop ik goed moet letten?

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt wat de aandachtspunten zijn van een BMW 1290d Cabrio.

De BMW 1-serie is zeer betrouwbaar, mits die niet mishandeld is. Daarin schuilt een zeker risico. Veel zogenaamd sportieve rijders stellen de techniek zwaar op de proef. Kijk dus goed uit of de auto netjes is behandeld en tijdig, deskundig onderhoud heeft gehad. Auto’s die het zwaar te verduren hebben gehad, zullen vaker remblokken en –schijven hebben vernieuwd en ook de schokdempers komen dan een keer aan de beurt. Een typisch euveltje is de schakelaar op de koppeling die voorkomt dat de motor kan worden gestart zonder de koppeling in te drukken. Schakelaar kapot, betekent dus niet kunnen starten. Dat is géén grote reparatie, maar wel lastig. Van de Cabrio versie kennen wij geen specifieke klachten.

Een extra en misschien wel het meest belangrijke aandachtspunt is de distributieketting. Deze viercilinder diesel heeft de reputatie nog weleens een hoorbare ketting te hebben die noodzakelijkerwijs met kettinggeleiders vervangen moet worden. Dat is een zeer kostbare en tijdrovende klus. U moet dus scherp zijn op eventuele bijgeluiden vanuit de motor.