Flitspaaldetectie verwijderen

Vraag gesteld door ANBB_HULP op 26 juli 2018

Ik bezit een MIO-Spirit 7500LM Navigatiesysteem. Voor Frankrijk wil ik mijn flitspaaldetectie verwijderen. Het staat niet in de genruiksaanwijzing en er is geen MIO-site meer. Kunt U mij helpen?

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U wilt de flitspalen van uw MIO 7500LM verwijderen.

Op internet vond ik de site van MIO.

Flitspaalmeldingen in Frankrijk op uw navigatiesysteem.

Sinds 5 januari 2012 is het in Frankrijk illegaal apparaten te gebruiken met waarschuwingen of informatie over flitspaalgegevens.

Mio/Navman heeft derhalve updates ontwikkeld om de Franse flitspaalgegevens van uw toestel te verwijderen, zodat het voldoet aan deze nieuwe wetgeving, en het nieuwe waarschuwingssysteem “Gevaarlijke Zones” installeert. In een gevaarlijke zone kunt u gevaarlijke gebieden, zoals wegwerkzaamheden, spoorwegovergangen etc. tegenkomen, en mogelijk (maar niet noodzakelijk) een flitspaal.***

Reactie van ANBB_HULP:

Jammer genoeg kom ik met dit antwoord niet veel verder, ook via de genoemde site niet. Het liefst had ik een (verwijzing naar) een stap-voor-stap instructie. Weet U misschien waar die is te vinden?

Groet,
Pieter***

Reactie van Leo Ruijgrok:

Ik ga er vanuit dat in de gebruiksaanwijzing wordt aangegeven hoe hoe u het systeem kunt updaten.

Misschien zijn er andere MIO gebruikers op dit platform die u kunnen helpen?***

Reactie van ANBB_HULP:

Nee, gebruiksaanwijzing was in deze niet helder. Inmiddels heeft MIO mij geholpen: de flitspaal-detectie was niet eens geïnstalleerd! Dank voor alle moeite.
Pieter