Ervaringen na VW 1.2 TDi software update

Vraag gesteld door BWO op 11 oktober 2016

Beste mede VW 1.2 TDi bezitters,

Wat jullie ervaringen na het uit laten voeren van de software update voor de VW 1.2 TDi motoren?
- Rijeigenschappen?
- Brandstofverbruik?
- Vermogen?
- ...

Ik hoor graag jullie ervaringen.

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt naar ervaringen van 1.2 TDI bezitters na de software update.

PON is in september gestart met updaten van software van 1.2 en 2.0 TDI diesels. Inmiddels zijn er ongeveer 20.000 updates uitgevoerd. Er hebben ons nog geen berichten bereikt van problemen na de software update.
***

Reactie van Leo Ruijgrok:

Update van bovenstaand antwoord.

Naar aanleiding van een vraag hebben wij het volgende antwoord ontvangen van importeur Pon.

"Functies zoals een schakelindicator worden doorlopend geoptimaliseerd op basis van ontwikkelingsinzichten en praktijkervaringen. De EA189 NOx-software-updates zijn gebaseerd op de meest actuele instellingen zoals die momenteel in de serieproductie worden gehanteerd. Indien een auto niet is voorzien van de meest recente software, dan zal de EA189 software update ook de meest recente instellingen van de schakelindicator updaten. Daardoor kan het schakeladvies dus na de update afwijken van het advies voor de update. Daarbij geeft deze indicator de bestuurder slechts een advies rond optimaal, energiebesparend schakelen.

Rond het inhouden van de auto en de reactie van de dealer daarop, vermoeden wij dat het om een misverstand tussen de dealer en de voertuigeigenaar gaat. De dealer zal elke klacht serieus bekijken waarbij het kostenvraagstuk bij de oplossing van de klacht inderdaad afhankelijk is van de oorzaak van de klacht".

Eigenaren met problemen ten gevolge van het verwijderen van de sjoemelsoftware kunnen contact opnemen met de klantenservice van Pon. 0800-5557000