Naar artikel

Milieusticker in Frankrijk

Vraag gesteld door Anoek op 17 juni 2019

We gaan in juli naar Frankrijk op vakantie. Ik heb de informatie over milieustickers in Frankrijk gelezen, maar ik vind het erg ingewikkelde materie. Om te voorkomen dat het mis gaat, wil ik er nog wat vragen over stellen:

  • zijn milieustickers alleen nodig als je in het centrum van een bepaalde stad komt of ook als je erlangs rijdt op de snelweg?
  • wanneer heeft je auto precies een milieusticker nodig? Het gaat om een benzineauto uit 1999, eentje uit 2008 en een diesel uit 2004?


Ik hoop dat u mij hierbij kunt helpen.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft een vraag over de milieuzones in Frankrijk. Op onze website vindt u alle milieuzones in Frankrijk. Alleen als u zich binnen een milieuzone bevindt heeft elke auto een milieusticker nodig.

Welke sticker u krijgt hangt af van de Euroklasse van uw auto.
Op de site van de RDW kunt u onder milieu, V6 de milieuklassificatie van uw auto vinden.

Let op: per 1 juli 2019 veranderen de regels m.b.t. de milieuzone in Parijs en de daarbij behorende boulevard périphérique. Kijk voor de actuele stand van zaken in onze Landeninformatie/Frankrijk bij Lage-emissiezone Parijs.

UPDATE:

De milieumaatregelen in Frankrijk zijn vanaf juli 2019 aangescherpt. Alle Franse steden en departementen kunnen een milieuzone instellen, permanent, of tijdelijk als er ernstige luchtvervuiling wordt gemeten. Om niet voor verrassingen te komen staan, raden we u aan om een milieusticker aan te schaffen. De kosten zijn niet hoog (€ 4,21) en de sticker blijft geldig (voor het betreffende kenteken).

Op onze website kunt u meer (en de meest actuele stand van zaken) lezen over de milieuzones in Frankrijk.