Vergoeding transportkosten huurauto op IJsland na schade

Vraag gesteld door Joppel op 17 juni 2018

Na een aanrijding op IJsland (niet meer rijdbaar) met een huurauto word vóór een vervangende auto wordt afgeladen ons een pinapparaat in de handen gedrukt om 500.000 ISK af te rekenen zijnde eigen risico (begrijpelijk) en transportkosten Kevlavik Höfn v.v. 1000 km . Klopt dit of is dit een vorm van chantage? Valt het transport van de schade- en vervangende auto niet onder de (huur-)auto verzekering (á ISK 200.000 ) ?
De verzekering (bij boeking reis) waar het totale eigen risico is afgekocht, geeft aan alleen repatriëring te vergoeden.(géén bestuurder meer om de huurauto te rijden, begrijp ik) Dus vergoed dit niet. Gaarne advies

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

Na een aanrijding met een huurauto in IJsland heeft u kosten moeten vergoeden voor het repatriëren van de auto. U had het eigen risico wel afgekocht. U vraagt of dit normaal is.

Het is lastig om zo te zeggen of dit terecht is geweest. De voorwaarden van de verzekering bepalen wat de verzekering dekt. Alleen die kosten worden vergoed. Als u de voorwaarden van de verzekering nog heeft raad ik u aan deze door te nemen. De overeenkomst zelf kan ook informatie bevatten over welke kosten wel/niet zijn gedekt.

Komt u er niet uit, stuurt u dan de overeenkomst en voorwaarden naar experts@anwb.nl.