Mijn Subaru Forester 2.0X uit 2003 stoot tijdens het gas geven nen gas loslaten ook als ik gas loslaat en ontkoppel loop t het toerental op

Vraag gesteld door Piet Voorburg op 03 april 2017

Mijn Subaru Forester 2.0X uit 2003 stoot tijdens het gas geven nen gas loslaten ook als ik gas loslaat en ontkoppel loopt het toerental op naar ongeveer 3000 toeren zakt dan af naar 1000 en loopt dan weer op naar 2500 toeren. Als de auto stil staat is het toerental zoals het hoort ongeveer 800 toeren. Mijn garage 'denk' dat er ergens valse lucht in het spel is maar kan niets vinden.

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt wat de mogelijke oorzaak zijn kunnen zijn van de storing aan uw Subaru.

Het verschijnsel lijkt inderdaad op valse lucht. Een viergasmeting via de uitlaat zou mogelijk daar ook iets van moeten laten zien. De lamdasensor zou óók in verband gebracht kunnen worden met deze storing.

Een veelvoorkomende herkenbare oorzaak voor dit probleem ben ik niet tegengekomen. Deze storing kan inderdaad best een zoekplaatje zijn waar veel tijd en kosten in kunnen gaan zitten. Misschien dat de storing tijdens het verdere gebruik verergert en op den duur wat makkelijker laat traceren. Ik heb niet de indruk dat uw auto u met deze storing in de steek zal laten.