Inhouden op benzine

Vraag gesteld door martijn90 op 10 juli 2017

Ik heb een chevrolet kalos uit 2005.
Lpg 2 systeem ingebouwd en altijd zonder problemen kunnen rijden. Nu houd de auto in op benzine (na het starten paar 100m) hij maakt geen toeren bij gasgeven. Na een paar 100m plopt er iets en schiet de auto wel omhoog in toeren. Zodra wisseling naar gas is geweest geen problemen meer. Zojuist 400km op benzine gereden geen opstartproblemen meer. 20km overheschakeld naar gas en meteen weer opstart problemen op benzine. Waar kan dit aan liggen?

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw Chevrolet Kalos op LPG rijdt stoterig de eerste paar honderd meter.

Het probleem lijkt me niet in de benzine injectoren te zitten. U heeft immers 400 km probleemloos gereden op benzine. Het probleem lijkt zich weer opnieuw aan te dienen na een LPG rit. Daarom vermoed ik dat er iets mis zou kunnen zijn met de gasafsluiter en er misschien de eerste paar honderd meter sprake is van twee brandstoffen.

U zou nog kunnen proberen vóór aankomst de laatste kilometer de schakelaar op benzine te zetten en vervolgens de volgende ochtend proberen of het probleem dan weg is. Met deze aanwijzing weet een LPG specialist wellicht de juiste diagnose te stellen met vermoedelijk een oorzaak richting benzine/gasafsluiter.