Betaalde bekeuring Duitsland komt steeds opnieuw binnen

Vraag gesteld door Zoee op 21 februari 2018

Afgelopen september zijn wij met de auto een weekend naar Duitsland geweest. Onze auto is weggesleept ivm verkeerd parkeren. Terplekke moesten wij de boete voor verkeerd parkeren(€25) betalen en de kosten voor het wegslepen(€199). Dit kon alleen contant. In oktober kregen we de boete van 25 euro thuis opgestuurd, uiteindelijk maar overgemaakt, met de verwachting dat er een fout was gemaakt en teruggestort zou worden. Dit gebeurde niet. Hierna volgde een boete in december van 23,50. Eveneens voor verkeerd parkeren. In januari kregen we de boete van 199 euro thuisgestuurd. En nu heb ik net weer een boete gekregen met 5 euro verhoging op de 23,50. Deze laatste boetes heb ik niet betaald, omdat ik dus niks teruggestort krijg en dus allang contant betaald heb, hier heb ik ook bewijs van. Is er iemand die enig idee heeft hoe ik dit oplos? Er heeft al iemand voor ons gebeld die Duits spreekt, maar er was niemand die er antwoord op kon geven.

Antwoord van Marika

ANWB Expert

Afgelopen september bent u met de auto een weekend naar Duitsland geweest. Daar is uw auto weggesleept in verband met verkeerd parkeren. Ter plaatse betaalde u contant de boete en de wegsleepkosten. Later ontvangt u thuis weer de boete die u tevens weer betaald hebt. Echter daarna volgt nog een boete voor het verkeerd parkeren en een verhoging.

Om daarover meer duidelijkheid te krijgen zou ik u toch willen doorverwijzen naar de instantie die vermeld staat op de boete. Wellicht dat u een betaalbewijs kunt versturen naar betreffende instantie om aan te geven dat de boete reeds betaald is.

Meer informatie over boetes in Duitsland en de afhandeling ervan vindt u op onze website.