Geweigerde verzekering

Vraag gesteld door Carien61 op 29 december 2017

Mijn zoon en zijn vriendin (en 2 kinderen) hadden een verzekering voor beide auto's. Op 1 vd verzekeringen lijkt een betalingsachterstand te zijn; mijn zoon zegt van niet, het wordt nog uitgezocht. Om de tijd te overbruggen tot zij wél weer zelf verzekeren kunnen, wil ik de verzekering (WA en WA+) op mijn naam zetten en betalen. In eerste instantie werd dit door Centraal Beheer, waar ik meerdere verzekeringen heb lopen, goedgekeurd en vastgezet, maar vanochtend werd mijn zoon gebeld dat het tóch onmogelijk is en dat beide auto's va 30-12 niet meer verzekerd zijn. Wat kunnen we nu nog doen om beide, onmisbare, auto's verzekerd te krijgen? Het gezin van m'n zoon woont in Papendrecht en ik in Den Dolder. Kan ik bijvoorbeeld allebei de auto's volledig op mijn naam zetten, terwijl zij er in rijden, of is er nog wat anders mogelijk?

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt hoe een geweigerde auto tóch (tijdelijk) in verzekering genomen kan worden.

De auto's volledig op uw naam zetten zou kunnen maar vervolgens door anderen laten besturen zult u formeel wel moeten melden bij de verzekeraar. Er is dan sprake van een andere regelmatige bestuurder waar de maatschappij wel van op de hoogte wil zijn. En een verzekering sluit je in de regel ook af voor tenminste één jaar en zou dus ook niet tijdelijk kunnen.

U zou voor een minder omslachtige oplossing kunnen kiezen en de auto's tijdelijk kunnen onderbrengen bij deze maatschappij. Deze verzekeraar is er voor de ''probleem'' gevallen die wel verzekeringsplichtig zijn maar elders niet terecht kunnen. De eerste optie is dus daar te informeren waar vast een oplossing beschikbaar is.