Auto start niet

Vraag gesteld door Cacha op 08 mei 2017

Ik heb een renault megane scenic bouwjaar 2000. Vanmorgen wilde ik de auto opstarten maar dat ging niet. Hij maakt contact maar de auto wil niet starten. Ik geloof dat de accu leeg is. Ik heb geen aanleiding gevonden wat de reden zou kunnen zijn waarom de accu leeg is geraakt. Ik hoop op informatie. Alvast bedankt!

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U vermoedt dat de accu van uw auto leeg is. De Wegenwacht kan een gratis accucheck doen.

Met behulp van speciale meetapparatuur wordt de conditie van de accu bepaald. Hierna krijgt u een advies. Mocht het zo zijn dat de Wegenwacht u adviseert om uw accu te laten vervangen dan kunt u dat in vrijwel alle gevallen direct door ons laten doen. U betaalt dan alleen de kosten van de accu en krijgt bovendien drie jaar garantie op uw nieuwe accu.

Oorzaken van een plotseling lege accu kan stroomverbruik zijn tijdens parkeren. Het komt voor dat men de lichten heeft laten branden, of dat een portier niet helemaal is gesloten, waardoor de binnenverlichting bleef branden. Dan kan een accu snel leeg raken.

De accu kan natuurlijk ook gewoon ‘op’ zijn. Elke accu bereikt op een zeker moment het einde van zijn technische levensduur.