apk en regelgeving

Vraag gesteld door paulaleenders op 04 juni 2018

ik moet mijn auto hp-vr-04 laten keuren voor 17 juni.
eind mei laat ik deze auto keuren. er komen afkeurpunten naar voren. Ik maak een afspraak met de garage dat ik voor 17 juni laat weten of ik de auto laat repareren of een nieuwe auto koop.
Op 4 juni bied ik de auto ter repartie aan om de afkeurpunten te laten repareren om zo een nieuwe apk te ontvangen.
nu zegt de garage dat ze de auto opnieuw gaan keuren omdat er dingen kunnen bij kunnen zijn gekomen en dus extra geld gaat kosten omdat ik nu alweer een paar weken met de auto heb gereden. Mag dit?
voor ij is dit een never endig story want als ik de auto laat repareren en de nieuwe dingen volg week wordt de auto weer opnieuw nagekeken etc.
en kunnen er weer dingen bijkomen, zo houdt een apk nooit op.
de garage 'verwijt' ij dat zij altijd netjes tegen mij zijn geweest, als ik om wordt de auto netjes gemaakt, ze hebben mij ook gematst met geld en ik was een keer niet naar een afspraak gekomen? ik heb aangegeven dat ik inderdaad wantrouwen heb.
en begon me al schuldig te voelen. ik heb gezegd dat ik de digen laat bezinken en als ik wil dat ze de auto laten repareren ik dat zou laten weten.
grag uw reactie.
.

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over het opnieuw keuren van de auto, 'n paar weken nadat deze al gekeurd is.

Ik kan me voorstellen dat bij een afspraak meteen ná de eerste APK voor noodzakelijke hestel werkzaamheden bij hetzelfde bedrijf dit coulanter was opgelost. Maar na enkele weken beslissen alsnog de auto te willen laten repararen zou dit bedrijf best kunnen aangeven opnieuw de auto te willen keuren.

Misschien is een deel van de APK uitvoeren nog een compromis waar de garage nog op wil inspelen. Bepaalde gebreken kun je immers wel uitsluiten tussentijds, een paar weken na de APK. Formeel handelt de garage volgens de regels maar zou het in alle redelijkheid dit bedrijf sieren wanneer er bij de kosten van een nieuwe APK wat water bij de wijn wordt gedaan.