Zuivere SVJ/SVJ willekeur/gunst of opgebouwd recht?

Vraag gesteld door wha op 28 september 2017

Geachte experts,
Graag uw expertise/mening over het volgende;
Vrouw 68, vanaf mijn 19e jaar tot heden = 49 jaar onafgebroken auto gereden en op eigen naam verzekerd geweest.
Zelf nooit schade veroorzaakt.
2012 schadeclaim wegens schade zonder afzender.
2016 schadeclaim schuldschade die mij wél valt aan te rekenen, maar waarbij ik niet de bestuurster was.
Mijn simpele berekening SVJ 2 x terugval van 5 jaar = 10.
Uitkomst zuivere SVJ = 49 - 10 = 39 SVJ
Inmiddels heb ik wegens geschaad vertrouwen afscheid genomen van mijn verzekeraar omdat na de schadeclaim van 2016 pas zichtbaar werd dat met terugwerkende kracht vanaf 2012 de verwerking van de SVJ opeens de terugval van 30 naar 3 was toegepast, terwijl op de facturen nog steeds 80% no-claim korting werd vermeld.
Bij navraag/overzichten komt de verzekeraar telkens met een andere uitleg/berekening/uitkomst variërend van 1 SVJ/ 3 SVJ/ 6 SVJ alsof het om "handje klap"gaat.
De verzekeraar is in de afgelopen jaren verschillende malen van maatschappij gewijzigd, zelf ben ik geen "verzekeringsshopper", als trouwe klant (sinds 1992) mag ik m.i.daar niet de dupe van worden.
Het gaat hier NB na al die jaren om de eerste vermelding in Roy Data, als weerspiegeling van mijn rijgedrag, daarom sta ik erop dat dit juist gebeurd!
Met vriendelijke groet!

Antwoord van Marika

ANWB ExpertIk zou u graag van dienst willen zijn. Echter wij adviseren hier niet over. U kunt deze klacht het beste voorleggen aan de betreffende verzekeraar. Indien u daar niet uitkomt kunt u het Kifid (het Klachtinstituut Financiële Dienstverlening) om advies vragen.
***

Reactie van wha:

Geachte Marika Oliviera,

Dank voor uw reactie, helaas kom ik hier niet verder mee! Klacht(en) naar de verzekeraar en naar Kifid heb ik al gedaan! Kifid is slechts een bemiddelaar GEEN adviseur zij nemen GEEN stelling in de kwestie! Laatste voorstel van tegenpartij, bijwijze van coulance, is genoegen te nemen met 15 SVJ! Voor mijn gevoel kan ik hiermee niet zomaar akkoord gaan.

Omdat u een onafhankelijke deskundige partij en helemaal thuis in deze regels bent, hoopte ik als GOUDEN lid van ANWB op een gedegen advies van u!

Met vriendelijke groet,

Wha