Andere remblokken

Vraag gesteld door Schuurbiersc op 12 maart 2018

Bij mijn Skoda Fabia Greenline van 2011 zijn de remblokken voor vernieuwd.

Bij de remblokken die er in zaten was het oppervlak van de remblok aan de voorkant en achterkant nagenoeg even groot. Bij de nieuwe remblokken met onderdelen nummer JZW698151A is de oppervlakte van de zijde aan de kant van de remschijf kleiner dan de achterzijde van de remblok, omdat de remblok aan de twee kortste zijden schuin afgevlakt is.

Ik heb op internet gezocht naar afbeeldingen van deze remblok en bij al deze afbeeldingen is de oppervlakte van de voor en achterzijde nagenoeg
gelijk. Mijn vraag is nu: is het remvermogen van de blok met een kleiner oppervlak gelijk aan de blok met het groter oppervlak ?

Is de levensduur van deze remblokken even lang als de remblok met het volle remoppervlak ? En waarom monteert men niet een remblok met hetzelfde oppervlak ?

Ik zie uit naar uw reactie.

Antwoord van Leo

ANWB Expert

De remblokken van uw Skoda Fabia uit 2011 zijn vervangen en u bent van mening dat er andere remblokken gemonteerd zijn dan er origineel in horen.

Het onderdeelnummer dat u vermeldt is een origineel VAG onderdeel.

Deze originele remblokken zijn schuin gemaakt zodat ze soepel aangrijpen en minder snel piepen.

Hoe verder deze remblokken slijten hoe groter de oppervlakte van de remvoering wordt. Het betreft hier dus een origineel onderdeel .

 

 


***

 

 

 

Reactie van Schuurbiersc:

 

 

Prima ik ben gerustgesteld
Bedankt voor info