advies gevraagd

Vraag gesteld door Henkje op 11 februari 2018

Ik heb sinds enige jaren een (tweede of derdehands) VW T4, omgebouwd tot (hoogdak)camper. In Duitsland toegelaten als camper op 24-06-1992, in Nederland ingevoerd / geaccepteerd als camper op 11-03-1999. Diesel. Huidige km-stand: ruim 350.000.
Als auto ben ik er tevreden mee: zelden malheur.
Maar aan de buitenkant zit er steeds weer roest, en het interieur (kastjes, bekleding, bed) is eigenlijk hard aan vernieuwing toe.
Ik ben een 76-jarige vrouw alleen, wil graag nog zo lang mogelijk veilig en toch een beetje comfortabel blijven genieten van de vrijheid, en ben in dubio: schaf ik me een jongere vw-camper aan (max budget € 25000) of kan ik erop vertrouwen dat een VW met deze leeftijd en deze conditie (als auto) het nog makkelijk een poosje kan uithouden (waardoor investering in een beter interieur gerechtvaardigd is.
Wat kan ik verwachten van dit soort auto's /gezien de roest / km-standen? Advies? Ervaring mee? Bij voorbaat dank.

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt of het verstandig is om te investeren in een VW kampeerauto uit 1992 met 350.000 km op de teller.

Om deze vraag te beantwoorden is kennis over de staat van de auto noodzakelijk. U geeft aan dat er steeds roest aan de buitenkant is. Belangrijk is hoe de onderzijde van de camper er aan toe is en welke reparatiekosten er aan zitten te komen.

Mogelijk kan het garagebedrijf waar uw kampeerauto in onderhoud is u adviseren.

Ik kan me voorstellen dat u liever een onafhankelijk oordeel over de kampeerauto heeft. In dat geval kunt u de kampeerauto laten keuren door DEKRA.