zijn nieuwe egr kleppen verbeterd door fabrikant? tov eerste?

Vraag gesteld door piet234 op 11 mei 2018

waar ik maar niet achter kan komen, is of nieuwe egr kleppen van opel astra inmiddels verbeterd zijn, daar deze vaak vast komen te zitten en problemen veroorzaken. De één zegt , ze zijn verbeterd , de ander zegt van niet? Ik wil preventief, vóórdat ik problemen ga krijgen een oplossing vinden, dus vervangen door verbeterde?? egr klep, schoonmaken, of afdoppen, hetgeen ook opel dealers schijnen te doen, aangezien ze dan nog steeds makkelijk door de apk komen.
Dus afdoppen mag van de wet blijkbaar? zolang de apk normen gehaald worden? wel raar. Maar die egr zorgt wel voor veel problemen en vervuiling IN de motor, terwijl afdoppen zorgt voor betere prestaties EN minder vervuiling van je motor, ik neig naar afdoppen en wegschrijven uit motormanagement.

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt of nieuwe EGR kleppen verbeterd zijn in de loop der tijd.

Op elke motor zit mogelijk een andere EGR klep en het is voor ons dus niet mogelijk om bij te houden welke EGR klep wanneer gemodificeerd is.

De levensduur van een EGR klep is sterk afhankelijk van het gebruik. Een auto die veel korte stukjes rijdt en veel in lage toerentallen zal eerder EGR problemen krijgen dan een auto die lange afstanden rijdt en veelal boven de 2.000 rpm zit.

Dat een EGR klep op een moment vast gaat zitten is niet te vermijden. Het advies is dan toch de EGR klep te reinigen of vervangen en niet te verwijderen. Verwijderen is slecht voor het milieu en bovendien voldoet de auto dan niet meer aan de typegoedkeuring.***

Reactie van piet234:

prima antwoord Leo.
zodra hij ermee stopt, vervang ik hem gewoon door een nieuwe, milieu is me veel liever dan dat stuk blik op wielen.