Winterbanden of zomerbanden richting Italië april

Vraag gesteld door blastaway01 op 27 maart 2017

Hallo,

Wij gaan de eerste 2 weken van april naar Italie (Gardameer) over Zwitserland. Kijkende naar de weersverwachting ziet het rooskleurig uit. Dit zowel voor Duitsland, Zwitserland als Italië.

Ik weet echter niet of ik reeds de zomerset op de auto kan leggen, of beter nog met de winterbanden kan rijden. Met temperaturen rond de 20 a 23 graden in Italie zullen de banden wellicht ook sneller slijten?

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of voor een rit naar het Gardameer in Italië, in de eerste twee weken van april, u kunt volstaan met zomerbanden.

Wat mij betreft is de keuze voor zomerbanden het meest gerechtvaardigd. Ik acht de kans erg klein dat u gedurende de rit geconfronteerd zou kunnen worden met winterse neerslag. Zeker wanneer het de doorgaande route betreft richting het Gardameer.

Hoge temperaturen zijn niet in het voordeel van winterbanden maar is niet per definitie verkeersonveilig. Maar ik voorzie toch dat de weersomstandigheden beter aan zullen sluiten op zomerbanden dan winterbanden. Vandaar het advies beter met de zomerbanden op pad te gaan.