onderdeel vervangen bij kilomterstand

Vraag gesteld door Agnesnta op 27 februari 2018

Bij vrijwel alle auto's moet er bij een bepaalde kilometerstand een onderdeel vervangen worden. Vaak rond de 80.000 of 90.000 kilometer. Klopt dit en welk onderdeel is dit bij de Mazda 3?

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over het vervangen van een onderdeel bij een bepaalde kilometerstand.

U weet niet welk onderdeel dit betreft. Dat is voor mij ook een gok. Misschien doelt u op de distributieriem van de motor. Daar staat een vervangingstermijn voor dat bij elk merk weer verschillend kan zijn. Meestal is er sprake van wat hogere kilometerstanden óf is de auto juist voorzien van een distributieketting die géén vervangingstermijn kent.

Ik verneem graag het bouwjaar en motortype van deze Mazda 3 zodat ik u nader kan informeren over de distributie.***

Reactie van Agnesnta:

Alvast dank voor het antwoord. Ik oriënteer me op een Mazda 3 uit 2011 of 2012 met een kilometerstand tot 100.000km. Maar voor ik er één koop wil ik graag weten of ik op de vervanging van een onderdeel moet letten.***

Reactie van Jos van der Drift:

Ik ga er vanuit dat uw keuze richting de 1.6 óf 2.0 l benzine versie gaat. Deze motoren beschikken over een distributieketting en kennen géén voorgeschreven vervangingsinterval. De Mazda 3 heeft overigens een zeer betrouwbare reputatie en is zeker een goede keuze. Zie ook onze Occasiontest Mazda 3 (2009/heden).