Slijtage banden

Vraag gesteld door Henk0648 op 22 november 2016

Betreft VW up 09.2013. Opmerkelijk verschil tussen LA 6.0 en RA 4.4 (wisseling zomer -> winterbanden 01.11.2016). Eerder al aan de orde bij 3e serv. beurt 08.09.16: LA 5.0 en RA 4.7. In 1e aanzet "bos ingestuurd" te lage bandenspanning, moet u regelmatig controleren. Later bij doorvragen"misschien lek ventiel".

Opmerkelijk slijtage winterbanden niet aan de orde, in tegendeel, profieldiepte blijft gelijk of wordt meer. Aanbod gratis wisselen in het voorjaar (€75), is 1 nieuwe band (achter reserve is volwaardig) niet een beter aanbod. Nieuwe Up is daarvan de paravanbak verbeterd. Hebben behoorlijke wateroverlast gehad. Echter moeten wel nadrukkelijk nom vragen bij servicebeurt. Dank alvast voor uw reactie.

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Eén van uw zomerbanden op de achteras slijt sneller dan de andere op dezelfde as.

De winterbanden slijten wel gelijkmatig ten opzichte van elkaar, dus dat lijkt erop dat het aan de banden ligt. U heeft een voorstel gekregen van een tegemoetkoming van 75 euro maar vraagt of u een nieuwe band mag verwachten.

De prijs van een nieuwe band (A-merk) van uw auto ligt in de orde van grootte van 75 euro. Het voorstel van de garage vind ik gunstig, ze draaien indirect ook op voor de normale slijtage die in het normale geval ook voor uw rekening komt.

 


***

 

 

 

Reactie van Henk0648:

 

 

Geachte heer De Jong,

Dank voor de heel snelle reactie. Ik zal met de door u gegeven achtergrond informatie het verder met A-Point (A'dam Zuidoost) bespreken. Blijft over het gevoel van slordigheid en onachtzaamheid. De nieuwe Up heeft die nog wezenlijke verbetering ondergaan of alleen make-up? Hebben nog al water problemen gehad met paravanbak. Verder een tevreden rijder, ervaring komt overeen met testrapport.