Garantie stuurkogel Opel Corsa B

Vraag gesteld door jelle9742 op 12 december 2017

0p 17-01-2017 zijn mij bjide stuurkogels vervangen nu bij deze APK moet er weer 1 vervangen worden terwij ik amper 12000 km heb gereden heb ik hier kan ik hier op terugvallen heb wel het bewijs er van groet J de Vries

Antwoord van Marika

ANWB Expert

Op 17 januari 2017 zijn beide stuurkogels van uw auto vervangen. Onlangs hebt u weer een APK laten verrichten en moet er weer een stuurkogel vervangen worden terwijl u nauwelijks 12.000 km hebt gereden. U vraagt zich af of u hier iets mee kan.

Ik heb uw vraag aan een technisch expert voorgelegd. Hij geeft aan dat de stuurkogel niet al na 12000 km aan vervanging toe zou moeten zijn. Echter, de vraag is nu wat de oorzaak is van het defect aan de stuurkogel. Het kan namelijk gelegen zijn in een externe oorzaak (bijvoorbeeld een aanrijding, het raken van een bepaald object etc.). Daar zouden overigens sporen van te zien moeten zijn. Expertise moet uitwijzen waar de oorzaak van het defect ligt.

Indien u over een rechtsbijstandverzekering beschikt; schakel deze in. Expertisekosten vallen doorgaans onder de dekking van de rechtsbijstandverzekering.

Stel anders voor om expertise te laten uitvoeren op basis van ongelijk. Degene die in het ongelijk gesteld wordt, draagt de kosten van expertise en van herstel.

Meer informatie over klachten na reparatie en onderhoud vindt u op onze website.