Graag zou ik een indicatie van de waarde van mijn auto hebben?

Vraag gesteld door Mangel op 21 november 2018

Ik heb een Volvo S60 (2.4 liter) met kenteken 73-HZ-SK. Hij heeft 240.000 km gelopen. Afgifte januari 2002. Hij is dus oud, maar ziet er goed uit. Hij is altijd onderhouden door de Volvo dealer.
Graag zou ik ongeveer de huidige waarde van de auto willen weten. De auto heeft nu een urgente reparatie nodig aan de gasklep en sensor in de uitlaat. Ik kan er nu niet mee rijden. Hij staat bij de dealer. Deze reparatie wordt begroot op ca. €1100,- . Volgens de dealer zal ook de koppeling binnen afzienbare tijd vervangen moeten worden. Is het waard deze reparatie van €1100,- te laten doen? Daarvoor is de huidige waarde voor mij belangrijk. Ik zie in principe voor mijzelf drie opties:
- een andere auto kiezen
- de reparatie van €1100,- te laten doen en hopen dat ik de auto nog enige tijd kan gebruiken
- ook de koppeling weer te vervangen wat waarschijnlijk ca € 1000-1500,- is. Dan hopen dat ik hem langer kan gebruiken.

Ik hoop dat u de waarde kunt aangeven en mij kunt adviseren.

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt naar een indicatie van de waarde van uw Volvo S60 uit 2002.

Zonder de auto te inspecteren is moeilijk een waarde aan te geven. Voor wat betreft de toestand van de auto kan uw dealer u beter adviseren.

Als ik uit ga van de door u gegeven informatie zal de waarde van de auto in goede staat ergens tussen de € 2.500,- en de € 3.000,- liggen.

Kortom na de reparatie van het motormanagement en de koppeling zal de auto dus ongeveer waard zijn wat de reparatie gekost heeft.