Aankoop prijs

Vraag gesteld door wad40 op 02 oktober 2018

Beste expert,

Betreft: Ford Transit Custom 310 2.2 TDCI L1H1 Am 125 pk uit 2013 met ca. 68000 km , 3 persoons enkele cabine, zonder trekhaak, grijs metalic zijnde BTW bestelbus. Geregistreerd in Nederland februari 2018.

Via de koerslijst , u noemde het, lukt het niet waardes te vinden.
Wat kunt u mij mailen omtrent het volgende:

Aanschaf waarde via
Kopen bij Bovag autobedrijf met garantie
Kopen bij merkdealer met garantie
Verkoop tussen particulieren
Overige situaties
Meeneemprijs
Veilingwaarde
Dagwaarde
Vervangingswaarde bij total loss

Waar kan ik zelf ook/wel deze waarden vinden op het internet?
Gaarne uw waardevol advies.

Vr gr, H Dijkema

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt naar de waarde van de betreffende Ford Transit.

Voor richtprijzen kunnen wij uitsluitend putten uit de ANWB/Bovag Koerslijst die inderdaad géén bedrijfswagens heeft opgenomen. De Koerslijstcommissie richt zich uitsluitend op personenwagens en zijn er geen contacten met de bedrijfswagen branche.

Een bedrijfswagen is vaak in een zeer wisselende staat, conditie en uitvoering om zomaar een betrouwbare waarde te kunnen noemen. De auto kan in gebruik zijn geweest van een particulier maar ook van een aannemersbedrijf of stucador. Vandaar dat er geen Koerslijst bestaat vanwege dit soort uitersten die zeer bepalend zijn voor de afschrijving van een bedrijfswagen.

Voor enigzins een indicatie zou u misschien deze bedrijfswagen occasionsite kunnen raadplegen voor de waarde van een vergelijkbare Transit. Misschien dat ook nog Autotelex u een dagwaarde indicatie kan geven.