Autostoeltjestest 2015 II - Joie Trillo Shield, zijn de resultaten (van veiligheid) gebaseerd op bevestiging met autogordel of Isofix?

Vraag gesteld door Ranwb op 14 juni 2016

Er staat in het verslag dat deze wordt bevestigd met de autogordel en kan aanvullend worden bevestigd met de Isofix ankerpunten.
Mijn auto heeft geen Isofix ankerpunten.
Als ik deze stoel dus wil vergelijken met andere stoeltjes die alleen met autogordel bevestigd kunnen worden dan is het wel handig om te weten.

Antwoord van Paul

ANWB Expert

Deze vraag is uitgezet bij onze specialist en zal zo snel mogelijk beantwoord worden.***

Reactie van Ranwb:

Ok,
zal nog even wachten voordat ik een beslissing neem welk autostoeltje ik zal aanschaffen.***

Reactie van Paul Engel:

Op onze site kunt u lezen hoe er getest en beoordeeld wordt. Op de pagina van de autostoeltjestest staat hiervoor een link in de linker kolom.

Bij Isofix-stoeltjes gaan we ervan uit dat deze hoofdzakelijk met Isofix-bevestiging gebruikt worden. Het testresultaat heeft dan ook betrekking op montage met Isofix. Kan het autostoeltje ook met de autogordel bevestigd worden en levert dit een minder goed resultaat op, dan vermelden we dat in de afzonderlijke beoordeling van het zitje. Deze beoordeling komt tevoorschijn door in de tabel op de naam van het zitje te klikken.

Alleen wanneer het stoeltje 'slecht' scoort bij bevestiging met de autogordel, slaat dit direct door naar het eindresultaat dat hiermee ook ‘slecht’ wordt.

Het testresultaat van de Joie Trillo Shield is zonder gebruik van Isofix ook 'goed'.***

Reactie van Ranwb:

Dank u meneer Paul Engels,

Hier kan ik wat mee!