Naar artikel

Occasion met winterbanden

Vraag gesteld door D-mon op 18 september 2015

We hebben een hele leuke occasion op het oog, die echter bij nadere inspectie op winterbanden staat. We hebben al een opdracht tot levering getekend. Kunnen we eisen dat de auto wordt geleverd met zomerbanden? De autodealer doet daar erg moeilijk over en hoewel ze een bandenservice hebben, verwijzen ze me door naar Marktplaats voor een setje zomerbanden.
Ligt dat aan mij of is dat... Vreemd te noemen?
Gaarne uw inzicht in deze.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw aangekochte occasion blijkt op winterbanden te staan.

Formeel mag u het hele jaar met winterbanden rijden en valt er wat dat betreft het bedrijf niet concreet iets te verwijten. U had wel van een professioneel bedrijf mogen verwachten daar vóór de koop melding van te maken. Het zou het bedrijf dan ook sieren wanneer u een setje zomerbanden zou worden aangeboden voor een gereduceerd bedrag. Verwijzen naar Marktplaats voor een paar gebruikte banden lijkt mij geen verstandig advies. Je weet nooit wat je koopt!

Misschien een tip voor andere lezers. Kijk goed vóór de koop naar de banden waar overigens bij een occasion géén garantie op zit. Nog vóór het tekenen van het koopcontract had u er vast wél een setje zomerbanden bij weten te bedingen.***

Reactie van D-mon:

Dank u voor uw antwoord. Is dus voor ons ook een leermoment. Hoewel er op de website doodleuk bij elke ocassion een Bovag plaatje staat, biedt hij maar drie maanden motor garantie. Bovag garantie is 'te veel gedoe' (citaat).
We zullen zien hoe het loopt. Weet wel dat ik niet blij ben met deze dealer, maar ik heb de opdracht tot levering al getekend.
Ik ga nog even met mijn tanden knarsen, dit weekend.