Naar artikel

Kent iemand het bandenmerk Lassa, type Impetus Revo?

Vraag gesteld door doubleg op 13 juli 2015

Vandaag is mijn auto (Toyota Corolla Verso) voor een onderhoudsbeurt naar de garage geweest. Aan het eind van de dag kon ik de auto ophalen.

Naast het regulier onderhoud moesten ook de twee voorbanden worden vervangen. De garage heeft twee banden van het merk Lassa gemonteerd.
Lassa Impetus Revo, 215/50-17

Op het Internet kan ik weinig informatie vinden over het bandenmerk Lassa.
Het schijnt een band te zijn dat in Turkije (Bridgestone??) wordt geproduceerd. Wellicht is Lassa een budgetmerk?

Is het een betrouwbare band of kan ik de banden beter later vervangen door een A-merk dat goed uit de verschillende bandentests komt? Deze band is dus niet mijn keuze geweest.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

De Lassa Impetus Revo hebben wij getest in 2010 in de maat 185/65R15H. Die resultaten zijn niet exact te projecteren op de 215/50R17, maar geven wel een indicatie van de algehele kwaliteit. De 185-band scoorde twee van de haalbare vier sterren, wat gelijk staat aan de beoordeling "matig en beperkt aan te raden". Dat komt vooral door zwakke prestaties op nat wegdek. Maar ook op droog komt de band niet verder dan de score "redelijk", terwijl er A-merken zijn die moeiteloos "zeer goed" scoren. Die zijn gemiddeld 20 euro per band duurder, wat ons betreft een goede investering. Een bandenleverancier zou de keuze tussen prijs en kwaliteit (en veiligheid) aan de klant moeten voorleggen en daarin desgewenst adviseren.***

Reactie van doubleg:

Dank voor de reactie, Erik Jan.
Inmiddels heb ik ook al contact gehad met mijn garage. Deze week worden de voorbanden vervangen door een Michelin Primacy3 banden.
Ik ben het met u eens dat een duurdere band de investering zeker waard is.***

Reactie van Erik Jan de Jong:

Gelukkig is uw dealer het daarmee blijkbaar ook eens. Mooi dat het zo opgelost is.