Mag in met mijn classic mini tijdens dec/jan/feb wel naar club meetings of in het buitenland rijden?

Vraag gesteld door Peggy P op 12 december 2015

Ik heb een classic mini en heb gekozen voor de oldtimer houderschap belasting. Hierdoor mag ik dec/jan/feb niet rijden. In algemeen ben ik heel blij met deze regeling, want ik heb voor dagelijks gebruik een andere auto. Ik ben lid van mini seven club en die hebben in de de maanden dat mijn mini niet de weg op mogen wel events, puzzelritten, bijeenkomsten. Mag mijn mini ook tijdens deze events de weg niet op?

Verder wil ik weten of mijn mini tijdens deze periode ook niet in het buitenland mag rijden als hij bijvoorbeeld in buitenland gestald is, of hij tot de grens op trailer vervoerd wordt?

Groet,

Peggy

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Als u met uw auto gebruik maakt van de oldtimerregeling, dan mag de auto in de maanden december, januari en februari niet op de openbare weg komen, ook niet in het buitenland.
Er bestaat een evenementenregeling. Voorheen was die alleen voor geschorste voertuigen, maar recentelijk is besloten dat ook auto's die onder de oldtimerregeling vallen, gebruik kunnen maken van de evenementen regeling als aan de voorwaarden wordt voldaan, en maximaal voor twee dagen.