Ik heb nu voor de eerste keer twee boetes van 11 mei 2015 uit Italië ontvangen

Vraag gesteld door Witz op 25 september 2018

Ik heb nu voor de eerste keer via NIB een vordering gehad van 11mei 2015, twee boetes binnen dezelfde minuut ( 1 overtreding ) de datum is 20 sept 2018 op de vordering. Ik wil bezwaar maken omdat ik nog nooit in de tussentijd iets heb ontvangen omtrent deze overtreding, en dat het er twee zijn. Is deze boete verjaard ? en ik krijg er twee terwijl het een overtreding in dezelfde minuut op de foto is.

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een bericht ontvangen van het NIB. U zou twee maal een overtreding hebben begaan binnen een minuut. Dat was echter drie jaar geleden. U heeft echter niet eerder bericht ontvangen.

Twee bekeuringen binnen een minuut is mogelijk. Het mag niet gaan om dezelfde handeling. Is het een snelheidsovertreding met een minuut daartussen, of rijdt u twee maal een verkeersluwe zone in, dan kunt u hier geen bezwaar tegen maken.

Als u geen eerdere berichten heeft ontvangen is het zaak dit aan te geven. U zult dit wel aannemenlijk moeten maken.

Er zijn vergelijkbare vragen over de procedure bij het NIB gesteld. Het is zinvol om deze informatie te lezen. Boetes kunnen inmiddels door het CJIB geïnd worden. Het is dus de vraag of het redelijk is dat het NIB de boete int en daarbij incassokosten in rekening brengt.

Meer informatie over boetes uit Italië vindt u op onze website.