Versnellingsbak kapot van mijn Skoda Fabia uit 2002

Vraag gesteld door CJvdZijden op 21 april 2015

Ik heb in September 2013 een Skoda Fabia uit 2002 gekocht bij een dealer in Amersfoort. Toen wij overgingen tot de aanschaf van deze auto hebben we duidelijk aangegeven of er nog dingen waren waar wij vanaf moesten weten.
Hun gaven duidelijk aan dat dit niet het geval was. Wij hebben toen de auto gekocht zonder garantie ivm de prijs. Na een paar maanden werd er geconstateerd (toen de auto voor een beurt kwam) dat de distributie riem vervangen diende te worden. Dit was een behoorlijk bedrag en omdat we de auto een paar maanden hadden kregen we een korting over het totale bedrag (Was uit mijn hoofd 15%) . ze hebben toen de distributieriem en waterpomp vervangen.
Nu zijn we weer een aantal maanden verder en nu is diezelfde waterpomp kapot gelukkig wordt dit onder garantie hersteld. Maar tegelijkertijd komt ook meteen het volgende bovenwater drijven. Nu blijkt mijn versnellingsbak aan te lopen. En zal er een andere "bak" ondermoeten helaas. Nu heb ik 2 vragen:

1. Wie heeft een idee wat dit gemiddeld kost ? De garage heeft me wel een prijs opgaaf gedaan maar ik denk dat ik het ergens anders goedkoper kan laten doen.
2. Wie kan mij een garage aanbevelen die deze werkzaamheden regelmatig doet en dus niet te duur is? Het liefst rond Amersfoort. Maar tot 25km rondom mag natuurlijk ook.

Graag zie ik reacties tegemoet en alvast bedankt voor de genomen moeite.

MvG,

CJvdZijden

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Het vervangen van de versnellingsbak zal al gauw richting de 2500 euro gaan. In de meeste gevallen komt er ook nog een nieuwe koppeling bij waardoor er nog een paar honderd euro bijkomt. U zou als goedkopere optie voor een gebruikte bak kunnen kiezen van een sloopauto. Dat scheelt misschien wel de helft, uiteraard afhankelijk wat er voor een gebruikte bak gevraagd wordt. Verder zou u voor de de- en montage voor een universeel bedrijf kunnen kiezen die tegen lagere uurtarieven werkt. Wél bij voorkeur een Bovag aangesloten bedrijf i.v.m. garantie. Ik heb niet direct een aanbeveling voor een bedrijf. Voor Bovag aangesloten universele bedrijven in uw regio zie;

http://www.bovag.nl/members/

Voor het vinden van een gebruikte versnellingsbak zou u een oproep kunnen plaatsen op De Onderdelenlijn. Kies wel voor een bak waar het betreffende bedrijf wél garantie op geeft;

https://www.onderdelenlijn.nl