Hoe weet ik wat de staat is van de accu van een elektrische auto?

Vraag gesteld door H. van Oorschot op 11 december 2021

Ik wil een gebruikte elektrische auto kopen maar kan nergens een 'neutraal' advies vinden hoe je kan zien/controleren hoe de staat van de batterij is. kunt u advies geven?

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U wilt een tweedehands elektrische auto kopen maar vraagt zich af hoe u kunt achterhalen wat de conditie van de accu is.  

Wanneer u een tweedehands elektrische auto wilt kopen is de conditie van de accu natuurlijk heel erg belangrijk. Omdat we de consument zekerheid willen bieden heeft de ANWB een test ontwikkeld. Deze test is beschikbaar bij een aantal autohandelaren zodat u zeker bent van een auto met een goede accu. 

De elektrische auto’s die aangeboden worden bij een van deze bedrijven zullen voorzien zijn van een rapport waarin u de conditie van de accu kunt nazien. De aangesloten bedrijven zijn op dit moment: 
Roodbont auto's  -  Zeewolde
Autobedrijf Pheifer  -  Sneek
Autoservice Van der Velden  -  Zoetermeer
James Autoservice Den Hoorn  -  Den Hoorn
Göritzlehner  -  Hengelo
Renses E mobility  -  Alkmaar
Autobedrijf Minervum (cars2go)  -  Breda

Wanneer u zelfstandig een accu wilt laten lesten kan dit ook bij bedrijven die zijn aangesloten bij EDGe Mobility. Echter kunnen ze niet van alle auto’s een test uitvoeren. Hiervoor zult u vooraf moeten informeren.