Kunt u mijn vermoeden dat kilometerstand bij aankoop auto niet klopte bevestigen

Vraag gesteld door MCGP op 03 oktober 2016

Ik heb vorig jaar een Mercedes B180 nieuw gekocht bij de officiële dealer in Den Haag. Was afgeprijsd, maar volgens aankoopnota met kilometerstand 10. Iedere 20.000 kilometers moet onderhoud volgen. Bij eerste beurt kwam de aankondiging al bij 14.000 kilometer dat deze voor zijn beurt A moest komen. Nu reeds bij 34.000 kilometer voor beurt B. Ik heb zo het idee, dat ipv 10 km er al zo n 3.000 kilometer mee gereden was. Kunt u met mijn redenering meegaan en hoe is dat te verifiëren.

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U twijfelt of de kilometerstand van uw nieuw gekochte auto bij aflevering wel klopte. Ik kan die twijfel niet wegnemen maar ook niet bevestigen. Om in de computer van de auto te zien of er mutaties zijn geweest van de kilometerstand zijn we aangewezen op een Mercedes-dealer. Die moet u dus zekerheid kunnen verschaffen.

Uw auto is voorzien van variabele service-intervallen. De interval is afhankelijk van gebruiksomstandigheden, rijomstandigheden en rijstijl. Een service-indicator op het dashboard geeft aan wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt.