Waardoor blijft snelheidsmeter hangen?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 17 augustus 2021

Ik ben in het bezit van een opel corsa 1.2 enjoy automaat bouwjaar januari 2008. Na het starten van de auto vanmiddag bij mijn werk sloeg de snelheids meter voorbij de 200. Dat bleef de hele weg zo op weg naar huis. Bij thuiskomst na het af zetten van de motor bleef de snelheidsmeter op 140 hangen. Vorig jaar had ik er ook al last van.

Ik heb dit toen bij het reguliere onderhoud aan de Opel dealer doorgegeven maar die konden geen storing vinden. Nu is mijn auto de volgende maand weer toe aan een onderhoudsbeurt + apk. Ik ga dit dan uiteraard weer doorgeven. Waar kan dit nou volgens U aan liggen? Ik ben bang dat ze dan zogenaamd weer niks kunnen vinden.

Bij voorbaat hartelijk dank voor Uw antwoord.

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Van uw Opel Corsa type D blijft de snelheidsmeter hangen. U vraagt naar de oorzaak. Dat moet in dit geval het instrumentenpaneel zélf zijn. Het komt vaker voor en is ongetwijfeld ook herkenbaar voor uw dealer mét mogelijk ook een passende oplossing. Het instrumentenpaneel kan gerepareerd worden door een gespecialiseerd bedrijf . Uw garage moet deze dan demonteren en opsturen voor revisie en deze kan na herstel weer werkend monteren. De diagnose is in dit geval niet heel moeilijk maar het herstel is dus best bewerkelijk en mogelijk ook prijzig.