advies bij aankoop auto

Vraag gesteld door wibobouma op 12 oktober 2017

Wij staan op het punt een Audi A6 TDI Limousine Attraction Pro Line Plus te kopen.Vraagprijs:22.250 euro.Dit is inclusief trekhaak ,afleverkosten en zes maanden garantie( Bovag).De auto ziet er netjes uit , heeft ong. 28.000 km. gereden,is metalic, heeft Continental banden en is van juni 2015.De auto is door de garage( Bovag, geen merk dealer) uit Duitsland geimporteerd.
Berekening via de ANWB site (koerslijst) komt op 20.600 euro zonder trekhaak(kost ongeveer 600 euro).
Vraag: Is dit een goede koop en is uit Duitsland geimporteerd verontrustend?Is dit een goede trekauto voor een Knaus Country 450 caravan ?

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

De Audi die u wordt aangeboden is iets hoger geprijsd dan het gemiddelde in de koerslijst, maar daar kan uiteraard van afgeweken worden. Niets verontrustend, zeker als de auto in betere staat is dan gemiddeld en precies de eigenschappen bezit (uitrusting, kleurstelling, technische en uiterlijke staat) die de auto aantrekkelijker maakt.

Een import-auto is echter meestal wat lager geprijsd dan een zogenaamde NL-auto. De kilometerstand is laag voor een diesel in deze klasse. U mag verwachten dat de stand aantoonbaar klopt door middel van documentatie. Dat is ook van belang als u de auto later weer gaat verkopen.

U schrijft niet welke motor er in ligt, maar met de lichtste TDI (150 pk) kan de auto uitstekend uit de voeten met de genoemde caravan.***

Reactie van wibobouma:

Beste heer de Jong,
Hartelijk dank voor uw antwoord.
Echter...., ik maakte een fout bij het benoemen van de auto.Het gaat om een Audi A3 1.6 TDI Attraction Pro Line Plus.
Zou u de vraag met die kennis nog eens willen bekijken?
Een aanvullende vraag is:zijn Continental banden goede banden of gaan die op den duur trillen?